Foto’s: Open Monumentendag Amsterdam 2011, Centrale Markthal

Open Monumentendag Amsterdam 2011

Open Monumentendag Amsterdam 2011

Open Monumentendag Amsterdam 2011

Open Monumentendag Amsterdam 2011

Open Monumentendag Amsterdam 2011

Open Monumentendag Amsterdam 2011

In het kader van de Open Monumentendag Amsterdam 2011 bezocht ik de Centrale Markthal op het terrein van Food Center aan de Jan van Galenstraat. Ik fiets elke dag langs het Food Center en zie dat er op dit moment gewerkt wordt aan herstructurering van het gebied en de restauratie van de Centrale Markthal. Ik was daardoor erg nieuwsgierig hoe het er van binnen uit ziet. De Centrale Markthal is gigantisch en het is dan ook geen wonder dat men nog steeds op zoek is naar een nieuwe bestemming. Het liefst zou ik zien dat de markt hersteld wordt in zijn oude functie, of een nieuwe kunst en cultuur bestemming krijgt, bijvoorbeeld door plaats te bieden aan tijdelijke tentoonstellingen. In verband met de grootte van de hal vereist een culturele bestemming wel creatieve ideeën voor de indeling van de ruimte. Een andere bestemming zou een indoor sporthal voor verschillende sporten kunnen zijn. Ik ben benieuwd wat het wordt, maar ik vrees dat het nog jaren gaat duren voordat ik de nieuwe Centrale Markthal binnen zal kunnen lopen.

Meer foto’s op Flickr.

3 thoughts on “Foto’s: Open Monumentendag Amsterdam 2011, Centrale Markthal

  1. Pingback: Anne Helmond
  2. Pingback: Anne Helmond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *