Visualization of the top 25 Twitter cities in the Netherlands

Top 25 Twitter cities in the Netherlands

Credits: Michiel Berger (@michielb), Anne Helmond (@silvertje), Marvin de Reuver (@marvindereuver), Esther Weltevrede (@esthr)

A few days ago Marvin Reuver and I received data about the number of Twitter users per city in the Netherlands from Michiel Berger from the Twittergids. The Twittergids contains 238,000 registered Twitter users in the Netherlands as of January 14, 2011. I then visualized this information with my Digital Methods Initiative colleague Esther where we focused on the top 25 cities represented in the Twittergids.

As you can see the Provinces of Zeeland and Drenthe are not represented in the top 25. Another interesting finding in the data is that users from the Provinces of Friesland and Limburg often associate themselves with the provinces and not with particular cities.

Download a hi-resolution map on our project website for beautifying your office.

Update: map updated on January 20, numbers 65-80 did not show the correct numbers.

36 thoughts on “Visualization of the top 25 Twitter cities in the Netherlands

 1. Pingback: Wilco Verdoold
 2. Pingback: Ton Wesseling
 3. Leuk! Nu even echte inzichten eruit halen. Van de top 100 steden even de verhouding uitrekenen: aantal twitteraars per 1000 inwoners bijvoorbeeld en dan dat visualiseren. Dan leren we waar de echte pieken liggen.

  Dat dan elke maand doen en rapporteren over de trend.

  Aan de slag :-)

 4. Denk wel dat je iets meer moet inderdaad, anders krijg je over een aantal jaar niets anders dan een projectie van inwonersverdelingen in Nederland met een zwaartepunt in de Randstad vanwege hogere penetratie kenniswerkers :-)

   1. Mee eens hoor, deze zegt ook veel. Als je echter de verspreiding van internet / creatieve industrie over Nederland kent, waar zij wonen en wie zij beinvloeden dan lag dit een beetje voor de hand, maar veel dank natuurlijk voor het inzichtelijk maken!

 5. Pingback: Webjournalisten.nl
 6. Pingback: Ton Wesseling
 7. Pingback: Marco Poeth
 8. Pingback: mProvement
 9. Pingback: Emiel Kamzol
 10. Pingback: Emiel Kamzol
 11. Pingback: Nachtzwelgje
  1. Bedankt voor de oplettendheid! Harderwijk is wel 51, het corresponderende nummer erachter klopt echter niet. Zal het direct aanpassen!

 12. Pingback: Erik van der Veen
 13. Het zijn vooral plaatsen met instellingen voor hoger onderwijs (HBO en WO) die in de top 25 staan. Zeeland ontbreekt, maar is ook niet zo dicht bevolkt. De Limburgers zijn dus ook geen fanatieke twitteraars. Afgezien van Maastricht is er nauwelijks iets, terwijl de steden Geleen, Hoensbroek, Heerlen, Kerkrade wel enorme inwoneraantallen vertegenwoordigen en ook Venlo ontbreekt.

  1. Ja, de grote steden in Limburg worden niet sterks gerepresenteerd door Twitteraars volgens onze statistieken. Op de eerste kaart (waarin alleen de top 25 zichtbaar is) staan alle rankings van de steden, waar Venlo op 29 staat en Heerlen op 36.

 14. Een heel mooi overzicht inderdaad! Maar weet iemand hoeveel % 238.000 is van het toaal aantal Twitteraars in Nederland? Bijvoorbeeld in heel Breda 2110 Twitteraars? Ik ben bezig met een “Twitter doelstelling” te formuleren en zou dat graag willen weten.

 15. Pingback: Roeland Tameling
 16. Pingback: Bonneke de Waard
 17. Pingback: Gert Jan Wolters
 18. Pingback: Hans Dekker
 19. Pingback: Tobi Boas
 20. Pingback: Tobi Boas
 21. Pingback: Rob Oostdam
 22. Pingback: Bestoon
 23. Pingback: Thijs van der Plas
 24. Pingback: maartje stevens
 25. Pingback: Paulus Veltman
 26. Pingback: Dirk de Vries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *