Faces of Science: volg het leven van jonge onderzoekers

Faces of Science groepsfoto door Hanne Nijhuis.
Faces of Science groepsfoto door Hanne Nijhuis.

Ik ben onlangs als jonge onderzoeker geselecteerd door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en De Jonge Akademie om een gezicht te geven aan het onderzoeksveld van Nieuwe Media & Digitale Cultuur binnen Mediastudies. Ik zal op de projectsite van Faces of Science op mijn eigen profiel regelmatig bloggen over mijn leven als wetenschapper en de voortgang van mijn onderzoek. Voor het project is er een kort filmpje gemaakt waarin ik mijn onderzoek presenteer:

[vimeo]http://vimeo.com/94167505[/vimeo]

Hieronder vind je het persbericht van de KNAW en meer informatie over het project:

Vanaf vandaag geeft Faces of Science jonge onderzoekers een gezicht. Ontdek op Faces of Science de oplossing voor het energieprobleem met een algenonderzoeker, leer je wapenen tegen privacy-inbreuken door een nieuwe-mediaspecialist, zoek met een sterrenkundige naar buitenaards leven, doorgrond mensen beter met de hulp van een taalkundige en leer van een bewegingswetenschapper dat gamen gezonder kan zijn dan je denkt.

Of volg een van de andere jonge wetenschappers die vanaf vandaag berichten over hun leven, onderzoek en passies op de website Faces of Science. Ze laten zien wat de dagelijkse praktijk is van het werken in de wetenschap en wat hen motiveert. We gaan deze ‘gezichten van de wetenschap’ langere tijd volgen. Via filmpjes, blogs, artikelen en nog veel meer kan de bezoeker op Faces of Science de wereld van de wetenschap ontdekken.

De initiatiefnemers van dit project, de KNAW en De Jonge Akademie, willen zo studenten en leerlingen uit 5 en 6 vwo een realistisch inkijkje geven in het leven van een wetenschapper, en aan de andere kant deze jonge wetenschappers in de schijnwerpers zetten. De populairwetenschappelijke website Kennislink.nl dient als platform voor dit initiatief. De website is te bereiken via www.facesofscience.nl

[vimeo]http://vimeo.com/96861364[/vimeo]

Faces of Science gaat vandaag van start met negen onderzoekers. Dat zijn Anne Helmond (UvA, mediastudies), Hanneke Hulst (VUmc, MS-onderzoek), Jesse Reynolds (UvT, milieurecht), Joyce Browne (UMCU, geneeskunde), Lucas Ellerbroek (UvA, sterrenkunde), Max van Duijn (UL, taalkunde), Monique Simons (VU, bewegingswetenschappen), Peter Mooij (TUDelft, biotechnologie), Wouter Meulemans (TUE, computer science). Daarna komen er elke maand drie nieuwe onderzoekers bij, uit heel Nederland, uit alle vakgebieden.

Over Faces of Science

Faces of Science is een project van KNAW en De Jonge Akademie, in samenwerking met Kennislink.nl en FastFacts, gefinancierd door de wetenschappelijke auteurs van Elsevier Science, en ondersteund door Lira Auteursfonds Reprorecht. Doel is jonge wetenschappers in de schijnwerpers te zetten en te laten zien wat het leven als wetenschapper inhoudt, vooral aan jongeren die staan voor een keuze in hun studie of in hun carrière en voor iedereen die daarbij adviseert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *