Stop Whining. Why I am paying for Last.fm

I love music, I love free stuff but not everything online can be for free. Please stop whining about Last.fm introducing a paid membership system for listening to radio stations. A membership for one year will only cost you about 1 or 2 CDs. I know you might not know what CDs are but they are the physical objects that usually carry your torrent mp3s.

I love free stuff but I also enjoy a good services that adds value. I have a Flickr Pro account and now I have a Last.fm paid account. It enables me to listen to my music anywhere. On top of that I’ve discovered a lot of new great bands by listening to band channels and getting recommendations.

For those who want to save some money in these hard economic times. Check out the current exchange rates for pounds or dollars, it may save you a few pennies ;)

< / end of rant >

Last.fm tag game

7 thoughts on “Stop Whining. Why I am paying for Last.fm

 1. Zo mee eens. Denk er precies hetzelfde over. Kleine investering, groot plezier en prima aanvullende diensten voor de betalende gebruikers. Not all best things in life are free.

 2. Pingback: Breyten Ernsting
 3. Ik heb besloten om het niet te doen, vind 12×3 = 36 te veel voor radio. Ondanks dat het wel hele coole radio is.
  Als het nu 24 euro was zoals flickr….. ;)
  Voor mij hoeft het ook echt niet gratis te zijn maar vind van 0 naar 36 wel een hele snelle acceleratie. En ook het delen is maar beperkt. Ik kan mijn muziek genot ook alleen maar delen met anderen die er voor betalen.

  Dat is 1 van de gouden regels van het hebben van een goede sociale website naast je neer leggen. (zie http://www.erwinblom.nl/blog/2008/5/7/drietrapsraket-tot-communitysucces.html) Maar goed sites last.fm heeft natuurlijk niet met UGC te maken. Ik ben benieuwd of dit model gaat werken.

  1. Ik zie Last.fm niet zozeer als een community als wel als een persoonlijke audio service. Recommendations worden uiteraard gegenereerd naar aanleiding van alle input van de community, maar het luisteren zelf is in mijn geval hetzelfde als luisteren naar mijn iPod.

   De meeste muziek op Last.fm is inderdaad geen UGC, wat inderdaad een groot verschil maakt. Muziek delen is vrijwel onder alle omstandigheden illegaal, maar een nummer luisteren (en kunnen delen) op de website blijft gratis, slechts de iPod achtige solo stations betaald.

   Ik denk dat de hele discussie wel of niet betalen afhangt van de persoonlijke situatie. Als je een platform zoekt om muziek te delen is Last.fm misschien niet de beste oplossing. Zoek je een player met je eigen muziek of recommendations om je muziekhonger te stillen dan is een betaald account zeker het overwegen waard. Je hebt gelijk over de prijs, die had misschien (in iedergeval in de introductiefase) was scherper gekund, maar de prijs is gebaseerd op het al bestaande betaalschema van Last.fm.

 4. Het betalen van een dergelijk klein bedrag voor de dienst die je overal van een enorme keus aan muziek voorziet lijkt me billijk.

  Ik heb meer moeite met betalen voor een karaf water in een restaurant waar je dineert en wijn drinkt.

  Of betalen voor lucht bij een tankstation om je banden op te pompen of voor het toiletbezoek, alsof het leeuwendeel bij een tankstation stopt voor lucht of toilet, nee, je stopt om voor de hoofdprijs je tank te vullen!

 5. Ik doe het niet.

  Het geld is het best waard, maar de tweedeling van het web: gratis voor UK/US/Duitsland, betaald voor de rest staat me gigantisch tegen. Als het voor iedereen een betaalde dienst werd, wellicht. Maar indirect werk je mee aan deze trend van tweedeling: door te betalen, geef je aan dat het een acceptabel model is dat sommige mensen gratis krijgen waar anderen voor betalen. Het had nog erger gekund: gratis in Nederland en andere rijke landen, maar betaald in Afrika e.d. Dan had ik niet eens gratis lid meer *willen* zijn.

  1. Dit vind ik zeker een goed argument om het niet te doen. Het is een vreemde tweedeling waar we in de toekomst vaker mee te maken zullen krijgen. Vraag is ook of dergelijke geografische restricties in de toekomst alleen erger zullen worden (This video is not available in your country) of dat het op den duur niet meer te handhaven is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *