54.780 Woorden Over Nieuwe Media Cultuur in Nederland

(The following post is in Dutch because it concerns a Dutch publication about New Media in the Netherlands)

Nieuwe Media Cultuur in Nederland krant

Het Instituut voor Netwerkcultuur en het Sandberg Instituut hebben een krant uitgegeven over Nieuwe Media Cultuur in Nederland. De krant werd vandaag officieel gelanceerd tijdens de “Nieuwe Culturele Netwerken” conferentie in Amsterdam.

Een beperkte oplage van de krant komt met twee kaarten en een stickervel met woorden waarmee zelf mooie media-gerelateerde uitspraken gemaakt kunnen worden. Mijn laptop is vanaf heden dan ook bestickerd met “vormgeving is niet zo ingewikkeld moeilijk” & “i love nieuwe media/internet” & <theorie “kunst” leuk>.

bag-5975

De uitspraak “vormgeving is niet zo ingewikkeld moeilijk” is niet zozeer een uitspraak waar ik het mee eens ben, maar is bedoeld als provocatie bij de onderliggende sticker “mycreativity.” Ook de binnenkant van mijn laptop doet mee met de stickerpret met “draadloos” naast mijn wifi lampje.

newnet-5926

De titel van de publicatie “54.780 Woorden Over Nieuwe Media Cultuur in Nederland” verwijst naar het sobere karakter van de krant. De 19 artikelen zijn gedrukt op tabloid formaat, zonder plaatjes en geheel in Times New Roman.

Nieuwe Media Cultuur in Nederland krant

Al zal dit sobere karakter misschien niet geheel in de smaak vallen bij een deel van de doelgroep (verscheidene Nieuwe Media opleidingen hebben de krant besteld) het is een zeer functioneel ontwerp dat tot in de puntjes uitgewerkt is en daarmee tevens als tijdbeeld dient. Ik vind het ontwerp van Florian Conradi prachtig! Meer over de inhoud van de krant wanneer ik deze uitgelezen heb.

De krant, stickers en kaarten zijn te downloaden op de site van het Instituut voor Netwerkcultuur, zie rechterkolom.

Alle foto’s van de lancering van de krant staan op Flickr.

newnet-5970newnet-5969newnet-5954newnet-5973newnet-5961newnet-5965

3 thoughts on “54.780 Woorden Over Nieuwe Media Cultuur in Nederland

  1. Voor zover ik weet niet, maar ik ga het even navragen. Ik vind het een leuk voorstel om ook de stickers als PDF bestand beschikbaar te stellen. Ik ga het voorstellen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *