9 thoughts on “A weekend in Hamburg

 1. Goh… Ik heb dokter Kraniotis al lang niet meer gezien zeg! Grappig… Enneh, lekker fotografisch bezig. Me gustan!

 2. Gracias! De heer Kraniotis kan zeer goed cruisen over de Duitse snelwegen :) Weer of geen weer, altijd Autobahn weer!

 3. Fijne kleuren en belichting ook. Gooi jij er nog een verscherping overheen in photoshop? Merk dat ik last heb van beroepsdeformatie (en teveel vrije tijd nu ;-)): Ik zie ineens allerlei mogelijke selecties voor de zes beelden hierboven. Vervoer (auto, metro), ochtendrituelen, interieurs en gebouwen, vermoeidheid, chronologisch verslag of gewoon een dwarsdoorsnede van het hele weekend zoals je hier hebt gedaan. Vermaak me laatste tijd erg door zo met de beelden van iemand anders om te gaan. Goed… koffie…!

 4. Ik doe er soms een Unsharp Maskertje overheen, maar meestal alleen als de foto wat onscherp is en wat in klein formaat nog steeds zichtbaar is. Maar bij deze selectie geloof ik niet (ik vergeet altijd mijn Photoshop handelingen). Wat ik wel standaard doe is een Auto Levels, Auto Contrast en Auto Color (en dan resize en export = complete action). Alleen de Auto Color wil ik nog wel eens terugdraaien, want soms komen er echt afschuwelijke dingen uit.
  Het is inderdaad een selectie die je op alle mogelijke manieren kunt ordenen. Je zou er ook eigenlijk elke willekeurige Duitse metropool in kunnen zien :)
  Ben je nu dag en nacht beelden aan het analyseren? Bevalt dat? En maak je zelf nog beelden?

 5. Ahaa, de luiere photoshopacties. Niks mis mee. Ik duik nu juist de diepte in met photoshop en alles fotografisch eigenlijk. Laatste tijd eigenlijk voornamelijk veel gelezen over fotografie, maar nu ook weer beelden aan het schieten. Ben van plan een ‘visual thesis’ als eindscriptie te maken dus dan wordt het weer veel fotograferen. Verder leer ik vooral foto’s in series te plaatsen en daar dingen mee te zeggen. Erg vermakelijk, edoch vermoeiend soms…

 6. Ik wilde eigenlijk een hele serie maken zoals foto #1, maar ik durfde mijn toestel niet mee de Reeperbahn op te nemen. Dat was uiteindelijk maar goed getuige het feit dat we met water bekogeld zijn en terecht kwamen in een Duitse ME squad :)

  PS: Ik heb je gemailed over “hyperphotography,” fantastisch.

 7. Dag lieve ondernemende dochter,
  Alweer een leuke reportage van een leuke uitstap, en dan doel ik op Hamburg dit keer.
  Groetjes,
  Anneke

 8. Sterk beeld idd. Zou een sterke kunnen opleveren. Die hyperphotography zag er bizar uit ja. Kon alleen weinig over de achtergrond lezen aangezien mijn Frans ongeveer net zo goed is als ‘parlez-vous Anglais?’. Allemaal foto’s met telelens aan elkaar plakken tot 1 groot panorama toch? Tot IRL weer! Tschau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *